En olisi itsestäni uskonut, että alan joskus blogia kirjoittaa. Näin siinä sitten vaan kävi. Ajattelin, että jos edes yksi sielu lukisi blogiani niin sitten on pakko laihtua jo senkin takia.

Tilanne on siis tämä tällä hetkellä: Kolme päivää sitten muutin takaisin Suomeen Yhdysvalloista ja läskimakkaraa kertyi liikaa tuolla ameriikassa. Tietysti oma vika, mutta pakko syyttää myös hiukan paikallista elämäntapaa ja kulttuuria. Mutta pituutta löytyy tällä hetkellä 166cm ja painoa valitettavasti vaa'an mukaan 87.5 kg (kotiintultua punnittu). Entisestä 66-kiloisesta ei siis ole enää tietoakaan. Voih surkeus. Oma vika tietysti.

Tavoite: on nyt saada painoindeksi kuriin ja kiloja pitäisi saada pois 20. Todettuna on myös polykystinen munasarjaoireyhtymä, eikä liikalihavuus tätäkään auta yhtään. Diabeteksen vaara on suuri. Siitä voisi valittaa ja murehtia kauankin miten musta on yhtäkkiä tullut tällainen läskikasa, mutta ehkä se ei ole nyt enää pääasia.

Laihdutusmenetelmä: En tiedä. Olen jonkin verran tutustunut Painonvartijoiden pistesysteemiin, mutta en tunne sitä kovin omakseni, joten taidan laskeskella vain kaloreita ja yrittää liikkua. Kesätyö on kahden pienen pirpanan parissa, joten eiköhän siinäkin energiaa pala jos ei vaan päästä karkkidieettiä taas valloilleen.

Suurimmat kompastuskivet: Rakastan sipsejä! Mutta niistäkin on päästävä eroon ja tällä hetkellä ovatkin kovin pannassa. Rakastan karkkia! Syön aivan liikaa, vaikka ruoka ei niin energiarikasta olisikaan. Rakastan kermaviiliä!

Hyvä asia: En pidä kakuista, pullista tai leivonnaisista! Siihen ne hyvät asiat sitten loppuikin. Noh...

Mitä tänne kirjoitan:  Miten homma etenee, miten liikun ja mitä syön. Ja tietysti kaikki lipsahdukset. Samalla koitan kirjoittaa myös sairaudesta ja sen etenemisestä/toivottavasti parantumisesta. Kerran viikossa punnitsen itseni. Ilmeisesti joka maanantai siis.

Kaikkea saa kommentoida ja otan vinkkejä vastaan.